Lidt om mig

Hvad har optaget mig, og hvorfor lige terapi?

Jeg er 55 år, er gift med Jens, som er landmand, og sammen har vi fire voksne børn.
Mens børnene var små, arbejdede jeg fuldtid med at passe dem og familien. I min fritid har jeg været aktiv som leder og bestyrelsesmedlem i forskellige foreninger.

Siden 2007 har jeg arbejdet som selvstændig fotograf. Jeg har mødt mange mennesker i kraft af arbejdet som fotograf. Noget af det, jeg har været mest optaget af, har været at portrættere mennesker. Jeg har lyttet til mange personlige beretninger og livshistorier, når jeg har været på tour rundt i landet med journalistkollegaer.

Psykoterapeut Gitte Volsmann

Min evne til indlevelse, timing og at opfange, hvad der bliver sagt, både med ord og krop, er noget af det, som jeg har fået skærpet derigennem. 

Desuden har jeg trænet med at finde ideer, undersøge det kreative og nye vinkler og perspektiver. Hvad sker der fx, hvis vi vender rundt 180 grader, eller hvis vi åbner en anden dør? Det er evner, som også er meget vigtige, når jeg arbejder som psykoterapeut. Desuden ligger det dybt i mig, at det gode resultat kræver faglig viden, passion og dygtighed.

Jeg lever mit liv ud fra et kristent livs- og menneskesyn. Det betyder ikke, at du skal have samme livssyn som mig.

Husskilt med teksten "Psykoterapeut Gitte Volsmann"

Mit faglige fundament

Fagligt er jeg funderet i de narrative teorier, hvor grundtanken er, at det er det problem, du står i, der er problemet og ikke dig som menneske. Du er værdifuld, som du er.

Det betyder, at vi sammen kan holde problemet ”ud i strakt arm” og kigge på det fra nye vinkler. Din identitet bliver hele livet formet af de fortællinger, der bliver fortalt om dig, både af dine omgivelser og af dig selv. Der findes et utal af fortællinger om dig, som aldrig er blevet fortalt eller tillagt værdi. Sammen kan vi opdage de sider af dig, som længes efter at blive fundet, så du kan bruge dem aktivt i dit liv. Det er forandrende og giver håb.

Jeg vil være optaget af at følges med dig lige her og nu, i øjenhøjde, lytte og spørge på måder, som du måske ikke har mødt før. Du kender dit eget liv ned til mindste detalje og er derfor ekspert i dit eget liv. Jeg vil være med dig, følges med dig, skabe et rum, hvor du får mulighed for at skabe forandring. Hvor du får mulighed for at dele det, som ingen skal være alene med.

Det er vigtigt for mig, at min faglige værktøjskasse er fyldt med gode værktøjer.

Er du interesseret i at vide mere om den faglige terapeutiske viden, jeg læner mig op ad? Så kontakt mig gerne.

“Gitte har hjulpet mig til at sætte de rigtige ord på det, der virkelig betyder noget for mig. Hun fornemmer hurtigt hvad, der er vigtigt for mig og rammer plet med hendes spørgsmål. Gitte er imødekommende og fleksibel, så jeg har altid følt mig velkommen og godt taget imod. Jeg mærkede straks den rummelighed hun har fra jeg trådte ind af hendes dør første gang.”

Michael, 50 år

“Gitte har en nysgerrighed, der fik mig til at tro på, at jeg er værd at blive lyttet til. Jeg ved nu, at jeg fortjener at rykke mig og komme videre. Hun gav mig samtidigt troen tilbage på, at jeg kan rykke mig videre i mit liv. Gennem Gittes behagelige person, hendes præcise spørgsmål og evne til at lytte og forstå hjalp hun mig til at komme videre, da jeg var “kørt fast” i mit liv.“

Dorte, 54 år